Karin Weijers

Karin Weijers

Sinds 1994 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Begonnen als leerkracht voor verschillende groepen. Daarna meer dan 15 jaar intern begeleider op een basisschool in Aalten.
Momenteel ben ik, naast mijn eigen bedrijf, ook werkzaam als coach passend onderwijs HB voor paraatscholen en coördinator van het ondersteuningsloket Paraat.

Over Kompas Hoogbegaafdheid

In 2009 ging mijn school een pilot draaien rondom hoogbegaafdheid onder begeleiding van Jet Barendrecht van Slimpuls. Mijn nieuwsgierigheid en interesses werden enorm gewekt, mede door herkenning in mijn eigen thuissituatie. Intern ben ik door Slimpuls opgeleid als specialist rondom hoogbegaafdheid. Binnen mijn bestuur kreeg ik de opdracht om een beleid te schrijven rondom HB. Hier zijn een aantal bovenschoolse plusklassen (paraatklassen) uit voort gekomen en een passend aanbod op de scholen in de reguliere klassen. 
In 2011 ben ik gaan samenwerken met Slimpuls en verzorgde ik voor Slimpuls teamtrainingen en leerlingconsulten.
In 2014 is Kompas Hoogbegaafdheid opgericht om de vragen vanuit o.a. de Achterhoek op te kunnen pakken. 
Inmiddels is dit uitgegroeid tot een mooi bedrijf, waarin ik een duidelijke, menselijke visie en werkwijze heb rondom coaching, begeleiding en onderwijsadvies bij hoogbegaafde kinderen. Ik hecht veel waarde aan jezelf mogen/kunnen zijn en probeer er altijd naartoe te werken om een plek te creëren waarin iemand authentiek zichzelf kan zijn. Ik probeer dit te bereiken door een kind te erkennen en zichzelf beter te laten begrijpen. Daarnaast leer ik de omgeving het kind beter te zien en te begrijpen. Zodat het kind kan zijn wie hij/zij is.

Direct in contact komen met mij?

Overdag kunt u contact met mij opnemen door te bellen op

06-12044422

Of gebruik de knop om mij te mailen!